Aardappelcurry met Spinazie & Wilde Broccoli (vega(n)

Aardappelcurry met Spinazie & Wilde Broccoli (vega(n)

Het recept

Aardappel, spinazie, wilde broccoli, flowersprouts en palmkool zijn niet echt typische ingrediënten in de Indiase keuken, het klinkt meer als een solide basis voor een stamppot. Maar met de juiste ingrediënten kan je er dus ook een spannende curry van maken.

Heerlijk om bij op te warmen tijdens de koudere maanden, maar wel met ingrediënten van eigen bodem.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 3 cm.
     
  2. Snipper de ui en knoflook. Verhit olie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de aardappel toe en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens de currypasta toe. Bak deze twee minuten mee en blus af met de kokosmelk en 200 ml water (0,5 leeg blik). Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat in totaal 25 minuten koken.
     
  3. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en voeg na 10 minuten toe. Was de flower sprouts samen met de spinazie. Voeg ze de laatste 5 minuten toe. Gebruik je palmkool i.p.v. flower sprouts dan snijd je deze eerst in reepjes.
     
  4. Snijd de komkommer in dunne plakjes en roer met de munt door de yoghurt. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
     
  5. Serveer de curry met een dot yoghurt, geroosterde amandelschaafsel en verse munt.

Ingrediënten

  • 3 flinke Aardappelen
  • 2 tenen Knoflook
  • 2 kleine Uien
  • 1 Broccoli
  • 250 g Spinazie
  • 250 - 300 g Wilde Broccoli of Flower Sprouts of Palmkool
  • 1 blik Kokosmelk
  • 1 zakje Currypasta 
  • 200 ml Yoghurt op basis van kokos of gewone yoghurt
  • ½ bosje Munt
  • 0,5 Komkommer
  • 3 el geschaafde amandelen