Franse Aardappelgratin (vega)

Franse Aardappelgratin (vega)

Omschrijving

Aardappeleters opgelet! Deze gratin is heel makkelijk om te maken, maar wel een echte eyecather op tafel. Omdat de aardappels in dunne plakjes gesneden worden, wordt de bovenkant extra knapperig, maar door het eiermengsel blijft de binnenkant zacht en smeuïg. En dat met maar 5 ingrediënten.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappelen in plakjes van 1-2 mm dik. Dit gaat het beste op de mandoline.
     
  2. Vet een ovenschaal in met een klein beetje olie. Leg hierin de aardappelplakjes rechtop tegen elkaar. (zie de foto) vul zo de hele schaal.
     
  3. Klop de slagroom met de eieren los en voeg de tuinkruiden toe. Rasp de kaas op een fijne rasp en voeg ook deze toe aan het ei-slagroom mengsel. Breng op smaak met peper en zout en giet over de aardappelen. Zorg ervoor dat het mengsel er ook tussen kan lopen.
     
  4. Bak de gratin in 30 - 45 minuten (afhankelijk van vast kokendheid aardappelen) goudbruin en krokant in de oven.