Vegan bijgerecht - Aardappelpuree met Beurre Noisette

Vegan bijgerecht - Aardappelpuree met Beurre Noisette

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken van gelijke grootte. Doe ze in een pan met zoveel water dat ze onderstaan en kook ze in 25 minuten gaar.

  2. Doe ondertussen de plantaardige boter met de hazelnootpasta in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur al roerend met een garde tot alle boter is gesmolten en de hazelnootpasta is opgelost. Blijf roeren, de margarine wordt eerst dik en romig maar wordt daarna weer transparant en verkleurt dan langzaam van geel naar bruin. Blijf roeren en verwarmen tot de boter een diepe amberkleur krijgt, er zwarte puntjes ontstaan en nootachtig begint te ruiken. Neem van het vuur.

  3. Giet de aardappelen af en stamp met de herbes de province, gepofte knoflooktenen en sojaroom tot een zo glad mogelijke puree. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Schep de puree in een serveerschaal en lepel de helft van de boter erover. Bestrooi met verse tijm. en geef de rest van de beurre noisette erbij.