Aardappelsalade met Bietjes & Spitskool

Aardappelsalade met Bietjes & Spitskool

Omschrijving

Een lekkere aardappelsalade, daar draaien we onze hand niet voor om :-) Hij doet het heel goed als een lichte avondmaaltijd, maar is ook heel lekker als lunch. Ook prima geschikt om grotere hoeveelheden van te maken; de smaken trekken dan alleen nog maar beter in. 

Liever geen vlees? Laat dan de spekjes weg.

Maak het gerecht vegan door de roomkaas te vervangen door olijfolie met zout, peper en italiaanse kruiden. Voeg dan ook wat grofgehakte nootjes toe. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Was de bietjes en aardappelen.
     
  2. Snijd van de bietjes de boven en onderkant eraf en snijd ze met de aardappelen in partjes. Doe ze in een pan met zoveel water dat ze net onder staan en voeg een snuf zout toe (ik kookte de aardappelen en bieten apart, voor de kleur, maar je kan ze ook prima in dezelfde pan koken!). Kook in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen en bieten af en laat ze uitstomen. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en afkoelen tot lauwwarm.
     
  3. Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan.
     
  4. Snijd de spitskool in dunne reepjes en snijd de bosknoflook en rode ui in ringetjes.
  5. Verdeel de aardappelen en bietjes met de spitskool over een grote schaal. Verspreid de bosui/ui erover met de spekjes. Maak af met lepeltjes roomkaas her en der en breng op smaak met wat peper en zout.