Aardappelstapeltjes met Rozemarijn en Roomboter uit de Oven

Aardappelstapeltjes met Rozemarijn en Roomboter uit de Oven

Omschrijving

Dit bijgerecht voor 4 personen hoort bij ons Kerstmenu 2020 met gevogelte. Bekijk het hele menu hier.

Dit bijgerechtje is een sierlijke variant op aardappels uit de oven. Gebruik er een universele keukenrasp voor, met zo'n snijvlak in het midden: pas als de schijfjes mooi dun worden, wordt het echt een delicaat hapje. Het heeft niet veel om het lijf - maar met echt goeie ingrediënten, wordt het straks fraai smikkelen!

Recept, koken en fotografie: Marie Sophie en Mees van Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. (180 graden kan ook, als je dit tegelijk met de witlof en eend maakt)
     
  2. Was de aardappelen goed en snijd ze in dunne plakken, zo’n 1 of 2 milimeter.
     
  3. Hak de knoflook, oregano, rozemarijn en bieslook fijn.
     
  4.  Smelt de roomboter in een pannetje en roer hier de knoflook en kruiden doorheen. breng op smaak met zout en peper.
     
  5. Schenk het botermengsel over de aardappelplakjes en strooi de bloem erbij. Meng alles goed door elkaar, tot alles gecoat is met boter en kruiden.
     
  6.  Maak stapeltjes (zo'n 5 a 6 cm hoog) van de aardappelplakjes en zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in 30 minuten gaar en goudbruin aan de randjes. Serveer de aardappelstapeltjes warm. Lekker met mayonaise.