Aardpeer Boerenkool Soep

Aardpeer Boerenkool Soep

Omschrijving

Aardperen én Boerenkool van de stronk. Beide vind je zelden tot niet in de supermarkt. En da's zonde, want beide lokaal geteelde supergroentes zitten bomvol vitamines en mineralen die je winterse dip flink weten op te kietelen.

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en fruit deze in een grote pan met de uitgeperste knoflook. 

  2. Schil de aardpeer en snijd deze in grove stukken. Snijd de boerenkoolstengels in kleine stukjes van ongeveer 1 cm. 

  3. Doe de aardpeer, boerenkoolstengels, bouillonpoeder en zout bij de ui en voeg zoveel water toe dat de groenten net onder staan. 

  4. Laat het 30 minuten zachtjes koken, roer af en toe. 

  5. Pureer de soep met een staafmixer tot er een glad mengsel ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

Recept: Karin Schuitema
Foodstyling: Karin Schuitema en Sandra Stijf
Fotografie: Mees van den Ekart