Aardpeerpuree met gestoofde Savooiekool en Worstjes

Aardpeerpuree met gestoofde Savooiekool en Worstjes

Omschrijving

Aardperen zijn perfect voor een aardse puree. Met mascarpone geef je het geheel een extra romige smaak. Een echt wintermaaltje, zo met gestoofde kool en een lekker saucijsje erbij. Natuurlijk ook lekker met vega(n) worstjes!

Grappige touch is de appelcider waarin de kool gestoofd wordt. Serveer de rest van de appelcider als drankje bij of na de maaltijd, voor het ultieme wintergevoel.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de aardpeer en snijd in stukken van gelijke grootte. Doe in een pan met zoveel water dat de aardpeer net onder staat. Voeg een snuf zout toe en breng de aardpeer aan de kook. Zet het vuur laag en kook de aardpeer in 20 minuten gaar.
     
  2. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de worstjes in 10 minuten rondom goudbruin en gaar.
     
  3. Snijd ondertussen de groene kool of savooiekool in reepjes. Verhit olie in een koekenpan of wok en pers de knoflook hierboven, roer los en voeg de kool toe. Bak 2 minuten al omscheppend en blus af met de groentebouillon en 100 ml cider. Stoof zo'n 5 minuten tot mooi gaar en zacht.
     
  4. Giet de aardperen goed af en laat een paar minuten uitstomen. Voeg de mascarpone toe, breng op smaak met zout en peper en stamp tot een mooie, gladde puree.
     
  5. Schep de puree op de borden en bestrooi met de nootmuskaat, verdeel de savooiekool erover met wat van het stoofvocht en maak af met de saucijzen.