Aardperensoep met Gember en Kurkuma (vegan)

Aardperensoep met Gember en Kurkuma (vegan)
Download pdf

Het recept

Aardperen hebben een fijne winterse en aardse smaak. Mede dankzij de gember en kurkuma wordt dit een echt verwarmend soepje voor de koude dagen. Aardpeer (ook wel topinambour) is een bijzondere Nederlandse seizoensgroente, met zijn notige en iets zoete smaak echt even wat anders. Schillen is even een klusje, omdat de knolletjes wat ruw zijn. Maar laat dat je niet weerhouden ;-)

Meer tips en weetjes over aardperen vind je hier.

Deze maaltijdsoep is voor 4 personen.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de aardperen en snijd ze in blokjes, snijd de ui in parten. Schil de gember en knoflook en snijd ook in blokjes.
     
  2. Doe olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, gember, komijn en koriander aan. Voeg de aardpeer toe en bak kort mee. Voeg 1 liter water en het bouillonblokje toe.
     
  3. Breng op smaak met zout en peper. Kook de aardpeer in 15-20 minuten gaar. Pureer tot een gladde soep met de staafmixer. Schep de soep in kommen, bestrooi met de kurkuma en bedruppel met wat olijfolie. Maak af met gesnipperde tuinkers.
     
  4. Lekker met naanbrood!

Ingrediënten

  • 1 kg Aardpeer
  • 1 gele ui
  • 5 cm Gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl komijnzaad
  • ½ tl korianderzaad
  • 1 blokje Groentebouillon
  • 1 tl Kurkuma
  • 2 el Olijfolie
  • ½ bakje Tuinkers
  • Zout, peper, olijfolie 
  • evt Naanbrood (of stokbrood)