Adukibonensoep met Waterkerspesto

Adukibonensoep met Waterkerspesto

Omschrijving

Een heerlijke verwamende én goed vullende maaltijdsoep.

Bereidingswijze

Voorbereiden


Week de aduki-bonen 24 uur in koud water. Breng de bonen met ruim water en zout aan de kook en kook ze in ca. 45 minuten gaar. Giet de bonen af en pureer de helft in de keukenmachine, doe ze terug bij de andere bonen om later aan de soep toe te voegen.

Bereiden

  1. Verhit de olie in een grote soep pan met een dikke bodem. Fruit de ui, prei, bleekselderij, wortel, knoflook een half uur op middelmatig hoog vuur aan zonder te kleuren. Verkruimel de chilipeper tussen duim en wijsvinger, voeg zout naar smaak toe.
     
  2. Roer de tomaat en bonen door de soep. Voeg zoveel water (of kippenbouillon) toe tot de soep de gewenste dikte heeft.
     
  3. Breng de soep al roerend aan de kook en kook de soep op laag vuur nog 30 minuten door.
     
  4. Schep de soep in vier diepe borden en doe een lepel van de waterkers pesto in de soep en serveer direct.

    Heerlijk met de waterkerspesto met sinaasappel.