Zoete Ananas Chilisaus

Zoete Ananas Chilisaus

Omschrijving

Zoete chillisaus is lekker bij 'van alles', maar natuurlijk vooral bij oosterse gerechten. Door de ananas wordt de saus extra zoet, maar door de pepers blijft hij ook lekker pittig. Wil je een minder pittige chillisaus? Haal dan de zaadjes uit de peper, dit scheelt een hoop!

Recept is goed voor ca 500 ml saus

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Zet een ruime pan met kokend water op het vuur en een grote kom met ijskoud water ernaast. Snijd de tomaten kruislings in aan de onderkant en dompel 15 seconden in het kokende water, leg ze vervolgens in het koude water. Nu kan je de schil er heel makkelijk afpellen. 
     
  2. Snijd de tomaten in stukjes en haal de zaadjes eruit. Hak de rode peper en knoflook fijn en rasp de gember. Doe de ingrediënten met de ananas incl. sap en de helft van de azijn in een pan en breng aan de kook. Laat een half uur koken met de deksel op de pan. 
     
  3. Blend de saus glad met een staafmixer, of giet het in de blender, en doe terug op het vuur. Voeg de rest van de azijn en de suiker toe, roer goed en laat inkoken tot een mooie, dikke saus.
     
  4. Giet in gesteriliseerde flesjes met een trechter en laat afkoelen. Bewaar op een donkere koele plaats, zo blijft het wel tot een jaar goed.