Jo's Ananaschutney

Jo's Ananaschutney

Omschrijving

Chutney kun je echt overal bij eten. Zowel bij lunches, alsook de Hollandse (stamp)pot en de internationale keuken. Ananaschutney doet het extra goed bij de Aziatische keuken, maar bij de BBQ een hit!

Het recept is goed voor ca. 500 g Chutney.

Receptuur & koken: Jo Leemker & Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de ananas, verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
     
  2. Verhit de ghee in een pan en draai het vuur laag.
     
  3. Hak de peper zonder zaadlijsten fijn (Let op: zijn het grote pepers, dan minderen. Beter later nog wat pit naar smaak toevoegen, dan in eerste instantie teveel erin verwerken) en voeg deze met de komijnzaad toe aan de pan. Bak ze tot ze bruin worden.
     
  4. Voeg de kurkuma en de ananas toe en bak deze voor 5 minuten mee onder goed roeren.
     
  5. Voeg het water toe en en doe het deksel op de pan. Kook de ananas op laag vuur gaar. 
     
  6. Neem het deksel van de pan en voeg de rijststroop naar smaak toe. Laat pruttelen tot de gewenste dikte. Pureer eventueel een deel van de chutney glad met een staafmixer.