Appel Beignets met Gember en Kaneel

Appel Beignets met Gember en Kaneel

Omschrijving

Appelbeignets kunnen niet ontbreken bij oud en nieuw. Je hebt er heel snel een dikke stapel van gemaakt, dus ook alle buren kunnen even komen proeven! Voor de variatie zou je ook ananasringen of stukken banaan kunnen frituren.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de frituurpan, of een pan met dikke bodem en 1 liter zonnebloemolie voor op 180 graden.
     
  2. Meng de bloem met het bakpoeder, gember, kardamom en zout. Scheid de eieren en roer de dooiers los. Meng ze door de bloem. Voeg de sparkling apple toe en roer tot een glad beslag.
     
  3. Snijd steeds 4 dikke plakken uit de appels, van zo'n 1 cm dik. Meng de suiker met de kaneel in een plat bord. Dep de appels droog en haal ze door het suikermengsel. Haal ze vervolgens door het beslag.
     
  4. Frituur de appelbeignets 4 minuten in de hete olie. Draai ze halverwege om. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.