Glaasje Appel Cheesecake Crumble (kan ook vegan)

Glaasje Appel Cheesecake Crumble (kan ook vegan)

Omschrijving

Appels, maar dan bio of bio-dynamisch. Omdat gif niet thuis hoort op en in ons fruit, toch? Een evenwichtige biotoop met meer biodiversiteit en natuurlijke vijanden zorgt ervoor dat het ook zonder kan. Evenals zonder kunstmest en andere chemicaliën overigens. Lekkerder voor jou, beter voor de aarde.

Marie-Sophie knutselde deze lekker eenvoudige Appel Cheesecake Crumble in elkaar. Van mooie pure, voedzame ingrediënten. Zo in het glaasje te bereiden, direct klaar om te serveren. Ook 100% plant-aardig te maken.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor 175 graden.

  2. Klop de (vegan)slagroom met de agave tot deze stevig is. Schep lepel voor lepel de (vegan)roomkaas erdoor en mix tussendoor tot alles is opgenomen. Als er stukjes in zitten, zet dan de staafmixer erop om er een zacht mengsel van te maken. Zet de agave/honing room in de koelkast. 

  3. Hak de gemengde noten grof en doe deze met de havervlokken en de bloem in een bakje. Verwarm de kokosolie met 2 el suiker in een steelpannetje. Roer vervolgens het havervlokken/noten mengsel erdoor. Spreid de crumble uit op een bakplaat met bakpapier en rooster in 10-15 minuten in de oven. 

  4. Snijd de appels in kleine blokjes en meng de suiker en specerijen erdoor. Verwarm in hetzelfde pannetje de appelblokjes op middelhoog vuur 10 minuten, tot ze zacht worden.

  5. Klop de agave/honing room goed door, gebruik eventueel een staafmixer om klontjes te verwijderen. Warm de granola op in de oven en de appelcompote in het pannetje. 

  6. Vul de glaasjes met afwisselende laagjes. Begin met een laagje appel, dan crumble en daarna een laagje room. Herhaal de laagjes tot het glas vol is, eindig met een laagje room en top deze met wat crumble kruimels.

Exclusief voor Hofweb:

Receptuur: Marie-Sophie Wigbers
Foodstyling: Karin Schuitema en Sandra Stijf
Fotografie: Mees van den Ekart