Luchtige glutenvrije Appel Citroen Kwarkcake

Luchtige glutenvrije Appel Citroen Kwarkcake

Omschrijving

Door kwark i.p.v. boter te gebruiken, wordt deze cake minder zwaar. Bakpoeder zorgt voor meer lucht. Blauwe bessen zijn trouwens ook lekker i.c.m. appel en citroen. Toppen doe je met gesuikerde amandelen. Je maakt 'm met glutenvrij bloem. Of gewone natuurlijk, als glutenvrij niet hoeft.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Snijd de ongeschilde appel in kleine stukjes. Rasp de citroen.

  3. Doe de eieren, olie suiker en kwark in een kom en klop dit in ongeveer 5 minuten luchtig. Gebruik bij voorkeur een staande mixer met ballongarde of handmixer.

  4. Zeef de bloem en bakpoeder. Voeg het zout toe. Spatel dit voorzichtig door het eimengsel.

  5. Voeg de appelstukjes en citroenrasp toe en spatel deze ook voorzichtig door het beslag. Spatel niet te lang, zo blijft er zoveel mogelijk lucht in het beslag zitten.

  6. Vet een langwerpige cakevorm van ongeveer 24 cm in en bedek de binnenkant met bakpapier.

  7. Stort het beslag in de cakevorm en bak de cake in 55-60 minuten in het midden van de oven.

  8. Haal de cake uit de oven, laat deze nog 5 minuten in de vorm afkoelen. Begin alvast met het roosteren van het amandelschaafsel. Kort op middelhoog vuur.

  9. Draai het vuur iets lager en voeg de agavesiroop toe. Blijf dit goed roeren tot de bubbels minder worden en de agavesiroop begint te karameliseren.

  10. Stort de cake uit de vorm en verwijder het bakpapier. Besmeer de bovenkant met het gekaramelliseerde amandelschaafsel.

  11. Optioneel: Garneer met wat extra citroenrasp.

Recept: Wauw factory
Foto: Mees