Nagerecht - Appel Cranberrie Crumble

Nagerecht - Appel Cranberrie Crumble

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Schil de appels en snijd in blokjes. Doe samen met de cranberries, 2 el rietsuiker en 1 tl koekkruiden in een steelpan en stoof tot de appeltjes zacht zijn en de cranberries geknapt zijn.

  2. Verwarm de oven voor op 175°C.

  3. Meng de rest van de suiker met de koekkruiden, havervlokken en bloem. Smelt de kokosolie en schep door het mengsel. Kneed tot er kruimels ontstaan. Schep de notenmix erdoor, spreid uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster in 15 minuten tot goudbruine, krokante kruimels, schep halverwege om.

  4. Verdeel het fruit over diepe borden en schep er de crumble over, serveer met een schep Griekse Yoghurt.

Tip: ook lekker met vanille ijs.