Snelle Appeltaart op de plaat

Snelle Appeltaart op de plaat

Omschrijving

Snel, weinig ingrediënten, niet te zoet, maar wel heel mooi! Deze taart is dus ideaal als je eens onverwachts bezoek krijgt en je toch iets huis gemaakt bij de koffie wilt serveren.
Natuurlijk kun je het recept aanpassen aan je eigen smaak, bijvoorbeeld met peren in plaats van appels of door rozijnen toe te voegen of andere noten. Het is sowieso een feestje!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol de plak bladerdeeg open en leg met papier naar onder op een bakplaat. Maak een ondiepe insnede 2 cm helemaal rond langs de rand, zo kan de korst beter rijzen.
     
  2. Roer de mascarpone en 1 eetlepel agavesiroop door elkaar. Besmeer de bodem met het mengsel.
     
  3. Snijd de appels in dunne plakjes en leg ze dakpansgewijs op het bladerdeeg. Verdeel de andere eetlepel agavesiroop erover.
     
  4. Bestrooi de taart met het amandelschaafsel, de pompoenpitten, de kaneel en de gember. Bak 25 minuten in de hete oven tot goudbruin en knapperig. Snijd in stukken en serveer warm.