Jo's Appelchutney

Jo's Appelchutney

Omschrijving

Jo, onze floormanager op de Hofweb, is van vele markten thuis. 'Tover-koken' is daar één van. Bliksems snel draait ze van alles in elkaar en laat het vooral proeven tijdens lunches op de Hofweb. Chutney's is vooral helemaal haar ding! Niets ergs aan... Marie-Sophie maakte 'chocola' van Jo's recepten en zie hier het resultaat.

Chutney eet je vooral in de herfst en winter echt overal bij. Zowel bij lunches, alsook de Hollandse (stamp)pot en de internationale keuken.

Het recept is goed voor ca. 1 kg Chutney. Je maakt deze overigens net zo makkelijk en lekker met Pruimen, verse Vijgen of Mango.

Receptuur & koken: Jo Leemker & Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de appels en snijd ze in stukjes.
     
  2. Verhit de ghee in een pan en zet het vuur laag.
     
  3. Rasp de gember en hak de pepertjes zonder zaadlijstjes fijn. Let op: zijn het grote pepers, dan minderen. Beter later nog wat pit naar smaak toevoegen, dan in eerste instantie teveel erin verwerken.
     
  4. Voeg de gember, kaneel, anijs, kruidnagels en pepertjes toe en bak ongeveer 30 seconden.
     
  5. Voeg de appels en de kurkuma toe samen met een glas water. Kook de appels zacht, voeg dan pas de suiker toe.
     
  6. Kook de chutney tot de gewenste dikte. Proef! Als jij de structuur fijn vind, dan is de chutney goed.
     
  7. Bewaren: In een potje in de koelkast ca 1 week houdbaar. Maak de rest in. In weckpotten of gewone oude jampotjes bijvoorbeeld.