Appeldonuts met feestversiering

Appeldonuts met feestversiering

Omschrijving

Dit is een heel makkelijke en leuke traktatie om te maken. Je maakt van iets simpels als een appel iets extra feestelijks! In dit recept staan drie opties, maar je kunt natuurlijk helemaal losgaan met allerlei smeersels en strooisels. Of laat de kids zelf hun appeldonut versieren!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd elke appel in drie dikke plakken. Steek het klokhuis eruit met een uitstekertje.
     
  2. Besmeer twee appelringen met mascarpone en bestrooi ze met de kokosmuesli.
     
  3. Besmeer nog twee appelringen met de pindakaas en bestrooi deze met de hagelslag.
     
  4. Besmeer de laatste twee appelringen met de hazelnootpasta. Bestrooi met de lavendel en het amandelschaafsel. Leg de appels op een dienblad en deel ze uit.
     
  5. Tip: Wil je de appels langer mooi houden? Leg ze dan voor gebruik in een badje van water met flink wat citroensap. Dep ze droog voor gebruik.