Kruidige Appelstroop (zonder suiker)

Kruidige Appelstroop (zonder suiker)

Omschrijving

Appelstroop kennen we allemaal. Maar wist je dat Rinse appelstroop voor 70% uit suikerstroop bestaat? Appel-Perenstroop is daarom onze favoriet uit een potje. De peer maakt 'm lekker zoet. 

Maar zelf maken kan ook, maar dan uiteraard met een twist; zo kennen we 'onze' Marie-Sophie. Resultaat: Vreselijk lekkere appelstroop met kruidige smaken! 

Lekker op brood, crackers of cake of bij een kaasplankje. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwijder de klokhuizen van de appels, schil ze en snijd in stukken.
     
  2. Schil de gember en snijd in kleine stukjes.
     
  3. Doe de appels in een pan met de gember, steranijs, nootmuskaat en kaneel.
     
  4. Laat de appels op laag vuur een uur stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe.
     
  5. Haal na een uur de steranijs uit de appelmoes, en pureer tot een gladde massa. Kook de appelpuree op laag vuur, zonder deksel op de pan, in tot het een donkerbruine, plakkerige –appestroop achtige- massa is geworden. Schep in een glazen pot en laat afkoelen.
     
  6. Lekker op brood, crackers of cake of bij een kaasplankje.