Appeltaart met een Marokkaanse twist

Appeltaart met een Marokkaanse twist
Download pdf

Het recept

Een klassieke appeltaart met een Marokaanse twist. Het kruidige komt van ras el hanout en het frisse van de vlierbloesem siroop. Als je zelf rozen-aroma in huis hebt, zou je daar ook een eetlepel van toe kunnen voegen, dan krijg je de typische, bloemerige smaak nog beter. Door de appel in dunne plakjes te snijden en goed aan te drukken, krijg je een goed gevulde, stevige appeltaart. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
     
  2. Meng in een grote kom de suiker met de zachte roomboter tot het een egaal mengsel is. Voeg 1 theelepel ras el hanout, het ei, de bloem en het amandelmeel toe en kneed met het boter-suiker mengsel tot een egaal deeg. Laat tot gebruik rusten in de koelkast.
     
  3. Schil de appels en verwijder de klokhuizen, snijd de appels in parten en snijd de parten weer in dunne plakjes. Ontpit de dadels en snijd in kleine stukjes. Meng ze met de appels, vlierbloesemsiroop en de andere theelepel Ras el Hanout.
     
  4. Vet een springvorm in met wat boter en leg bakpapier op de onderkant. Rol het deeg uit en bekleed de springvorm ermee. Bestrooi de bodem met extra amandelmeel. 
     
  5. Verdeel de appels over de vorm en druk goed aan. Vouw de randjes van het deeg terug over de appels en druk aan. Bestrooi de appels als laatste met het amandelschaafsel.
     
  6. Bak de appeltaart in het midden van de oven in ongeveer één uur gaar. 

Ingrediënten

  • 150 g rietsuiker
  • 200 g roomboter op kamertemperatuur
  • 2 tl Ras el hanout
  • 1 ei
  • 200 g bloem
  • 100 g amandelmeel + extra
  • 1 kilo Appels
  • 100 g Dadels 
  • 3 eetlepels vlierbloesemsiroop
  • 50 g Amandelschaafsel