Olga Overmeer, klant van de Hofweb, bakte er een heerlijke Franse Appeltaart van en deelde het recept met ons.
Bereidingswijze
Roer 125 gram boter zacht samen met de 100 gram poedersuiker en klop daar vervolgens een ei door. Voeg 150 gram bloem en een snufje zout toe en kneed het tot een soepel deeg. Meestal is het nu behoorlijk plakkerig. Geeft niet. Laat dit deeg verpakt in folie een half uur rusten in de koelkast.
Druk het deeg daarna uit in een lage bakvorm met een doorsnee van 25 cm. Bak de deegbodem 10 minuten in de oven op 200 graden. Haal de bodem uit de oven en verhoog dan de temperatuur tot 220 graden.
Vul de bodem met 4 partjes gesneden appel. Giet daarover een mengsel van 3 eidooiers, 80 gram suiker of het alternatief dat je wilt gebruiken, de vanillesuiker of vanille bourbon, de kaneel, de kardemom en de 2,5 dl slagroom.
Bak de taart in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar en goudbruin.