Appeltaart Roomijs

Appeltaart Roomijs

Omschrijving

Oma's appeltaart, maar dan geschikt voor op een warme dag! Heerlijk romig ijs met vanille, kaneel, appeltjes, rozijnen en koekjes. Samen vormen zij de ideale combi. Dit ijs is, net als echte appeltaart, heerlijk met een beetje slagroom!

  • Goed voor 1 liter ijs
  • Extra nodig: IJsmachine

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Sla de slagroom met een handmixer of staande mixer lobbig, maar nog niet helemaal stijf. Doe in een andere kom de dooiers met de palmsuiker, de vanille en 1 tl kaneel. Klop met de mixer op de hoogste stand tot er een mooi, homogeen mengsel.
     
  2. Voeg al kloppend de melk toe. Schep de slagroom door het dooiermengsel en giet het geheel in de ijsmachine. Zet de machine aan op de stand voor hard ijs.
     
  3. Schil de appel en snijd in blokjes. Smelt de boter in de pan en bak de appel hierin op laag vuur met nog 1 tl kaneel en 2 el palmsuiker. Voeg de rozijnen toe en laat karamelliseren.
     
  4. Laat de appeltjes afkoelen en voeg na 30 minuten toe aan het ijsmengsel. Verkruimel de haverkoekjes en voeg ook deze toe aan het ijs. Laat nog 15 minuten draaien, schep het ijs in een bak en bewaar in de vriezer.