Arepa Di Pampuna

Arepa Di Pampuna

Omschrijving

Laatst hebben we ‘op de zaak’ ontzettend gesmuld van Antilliaanse Pompoenpannenkoekjes, Arepa Di Pampuna genaamd. Velen kennen dit recept inmiddels, maar ook velen nog niet, vandaar dat we het graag met je delen. Ook omdat, zoals bij vele recepten, een ieder het net weer even anders maakt. Sowieso een factor die zelden te ‘pakken’ is. Daarnaast heb je dan ook nog het ‘eten bij je moeder, oma of die ene tante’ gevoel, dat vertrouwde, waardoor het net even lekkerder smaakt, naar thuis komen… Deze Arepa Di Pampunas hebben beide in zich.

Bereidingswijze

  1. Pompoen snijden, schillen, ontpitten en vervolgens in stukjes snijden.
  2. Kook de pompoen met zout en vanillestokje in ruim water in ca. 15 min gaar.
  3. Giet de zachte pompoen af, vang het vocht op om hier de rozijnen in te wellen. Pureer de pompoen.
  4. Laat de puree goed afkoelen
  5. Ondertussen van de overige ingrediënten een beslag maken.
  6. Voeg de afgekoelde pompoen bij het beslag.
  7. Roer als laatste de gewelde en uitgeknepen rozijnen erdoor heen.
  8. Beslag moet iets dikker zijn dan de gewone Pannenkoek (eventueel melk of meel toevoegen)
  9. Bak ze het liefst in een kleine koekenpan
  10. Zowel warm als koud te eten, eventueel nog met een beetje poedersuiker.