Romige Boeren Asperge Ovenschotel

Romige Boeren Asperge Ovenschotel

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 ⁰C.

  2. Schil de asperges en verwijder het houterige, onderste gedeelte, snijd ze in stukken van 3 cm en leg ze in een grote ovenschaal

  3. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes. Verdeel de aardappelschijfjes over de asperges.

  4. Smelt de kruidenboter in een steelpan op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde tot een egale massa. Laat dit 3 minuten op laag vuur pruttelen.

  5. Voeg beetje voor beetje de melk toe en blijf goed met de garde roeren. Laat als alle melk is toegevoegd, de saus goed doorwarmen. Maak eventueel verder op smaak met peper en zout. De saus mag iets dikker worden, maar moet wel schenkbaar blijven.

  6. Schenk de saus over de ovenschotel, verdeel een beetje paneermeel over de saus en bak de ovenschotel in ongeveer 30 à 35 minuten goudbruin.