Asperges met Paksoi en Aziatische dressing

Asperges met Paksoi en Aziatische dressing

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan water aan de kook en voeg een scheutje sesamolie toe. Schil ondertussen de asperges en snijd ongeveer 2 cm van de onderkanten af.

  2. Haal de bladeren van de paksoi en was deze schoon.

  3. Kook de asperges in het water met sesamolie in ongeveer tien minuten gaar. Haal de asperges uit de pan en laat ze uitlekken. Leg vervolgens de paksoi bladeren kort in het hete water zodat ze zacht worden.

  4. Maak de dressing door de zoete sojasaus te mengen met het limoensap, 1 el sesamolie en de verse gember.

  5. Snipper de bosui en hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en frituur kort de ui en knoflook tot ze iets bruin beginnen te kleuren.

  6. Serveer de paksoi en asperges met de dressing. Garneer met de gefrituurde uitjes en knoflook, kiemen en het sesamzaad.