Atjar (vegan)

Atjar (vegan)

Omschrijving

Deze groenten in het zoetzuur zijn een ideale begeleiding voor veel Aziatische gerechten. Eet het bij de saté, nasi, babi pangang, het kan allemaal. Probeer het vooral bij pittige gerechten, het zuur en de verse groenten zorgen ervoor dat de pittigheid snel weer gekoeld kan worden.  

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de kool op de mandoline in reepjes en rasp de wortel op een grove rasp.
     
  2. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in plakjes.
     
  3. Schil de kurkuma en snijd ook in dunne plakjes.
     
  4. Roer in een kom de azijn met de suiker, het zout en 100 ml water los.
     
  5. Voeg de groenten toe en meng alles goed door.
     
  6. Dek de atjar af met plasticfolie en laat een uur trekken op kamertemperatuur.
     
  7. Proef de atjar. Is deze te zuur? Voeg dan iets meer water toe. Niet zuur genoeg? Voeg wat meer azijn toe. Lekker bij de babi pangang, nasi, saté en andere Aziatische gerechten.