Aubergine Nuggets met Avocadodip (vegan)

Aubergine Nuggets met Avocadodip (vegan)

Omschrijving

Dankzij hun ‘vlezige’ structuur lenen aubergines zich perfect voor dit gerecht. Met een knapperig korstje uit de frituur zijn ze voor mij echt niet te weerstaan. Ik liet in dit recept de schil eraan, omdat daar de meeste vitaminen en vezels in zitten, maar het korstje plakt wel beter als je de schil eraf haalt. Een overweging die je zelf mag maken ;). 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie voor op 180 graden (of gebruik een frituurpan)
     
  2. Snijd de aubergines in plakken van 1,5 cm. Maak een papje van de specerijen, de bloem en het water. Breng op smaak met zout en peper. Haal de aubergines door het bloempapje en vervolgens door de broodkruimels. Evt. kan je ze na deze stap invriezen om later te frituren.
     
  3. Frituur de aubergine in porties van 5 schijfjes in 3-4 minuten goudbruin en gaar (als ze bevroren zijn 5 minuten). Laat uitlekken op keukenpapier.
     
  4. Prak voor de dip de avocado fijn met de sushiazijn. Hak de knoflook fijn en meng erdoor. Schenk de zoete soja over de avocadodip en maak af met sesamzaadjes. Serveer direct.