Hamburger met Pittige Paksoi en Wasabi-mayo

Hamburger met Pittige Paksoi en Wasabi-mayo

Omschrijving

Deze hamburger is net even anders. Lekker stevig, door de roergebakken Paksoi en de pittige wasabi-mayo. Komkommer in het zuur geeft samen met de sla een knapperige twist. Serveer er bijvoorbeeld deze ouwe wijvenfriet (link) bij, of een frisse salade.

Tip: eenvoudige vegan variant: tempeh. Je kan de tartaartjes heel goed vervangen door reepjes Tempeh. Laat deze marineren in de ketjapsaus en grill ze vervolgens om en om krokant. Gebruik dan ook vegan mayo om je gerecht helemaal veganistisch te maken.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor, om de broodjes af te bakken

  1. Lepel de Ketjap manis over de hamburgers en breng ze op smaak met zout en peper. Laat even staan.
     
  2. Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
     
  3. Rasp de knoflook en gember boven een kom. Voeg de wasabi-style paste en de mayonaise toe en roer goed door elkaar.
     
  4. Snijd de Paksoi in repen en haal de bladeren van de kropsla los. Snijd de lente-ui in dunne reepjes.
     
  5. Verhit een grillpan op het vuur.
     
  6. Besprenkel de hamburgers met wat olie en grill ze om en om tot ze mooie streepjes hebben, maar van binnen nog wel rosé zijn. Neem ze uit de pan. Doe een scheutje olie in de pan en roerbak de Paksoi in de grillpan met het vocht van het vlees. Voeg eventueel de rest van de ketjap toe waarin het vlees gemarineerd is.
     
  7. Bouw de burgers dan op. Snijd de broodjes open en bekleed met de blaadjes sla. Leg de burgers erop en lepel op elke burger een flinke klodder wasabimayo. Schep op elke burger een flinke schep geroerbakte Paksoi en maak af met augurk. Leg als laatste het kapje erop. Als je sla, Paksoi en zuur over hebt, serveer erbij.

Let wel op; deze burger is very juicy. Vieze handen gegarandeerd! :-)