Aziatische Koolsalade met Gember, Sesam en Koriander

Aziatische Koolsalade met Gember, Sesam en Koriander
Download pdf

Het recept

Deze frisse Aziatische koolsla is een instant klassieker. Eenvoudige basis: geraspte wortel en witte kool. Maar daar dan écht iets lekkers van maken - laat dat maar aan de Aziatische keuken over. Sesam, 'n bosuitje, gember, koriander, witte wijnazijn en honing... Daarmee wordt dit bijgerecht een heerlijke rauwkostslaatje, voor een hete dag.

Tip: Laat de smaken extra goed intrekken en de groenten iets zachter worden, 'ontspannen', door de aangemaakte salade 20 minuten te laten rusten, voor je 'm opeet :-)

Recept: Hugh Fearnely-Whittingstall, uit: 'Veg!'

Koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Doe de gesneden bosuitjes in een grote schaal. Snijd de wortels in dunne reepjes met een mandoline of rasp ze grof en doe in de schaal.
     
  2. Verwijder buitenste koolbladeren en snijd de witte kool in vieren.
     
  3. Snijd het hart weg en snijd de bladeren zo fijn mogelijk. Doe bij de bosuitjes en wortel.
     
  4. Roer voor de dressing alle ingrediënten door elkaar, en los hierbij de honing op.
     
  5. Schenk de dressing over de groente en schep goed door elkaar. Dien de koolsla op met koriander en een scheutje limoensap erover.

Ingrediënten

Als bijgerecht voor 6-8 personen

  • 1 bosje bosui in stukjes
  • 4 middelgrote wortels, geschild
  • 1 kleine witte kool

Voor de dressing:

  • 2 el sojasaus
  • 1 el heldere honing
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 el gember, fijngesneden
  • 2 el witte-wijnazijn of rijstazijn
  • 2 el sesamolie
  • 2 el olijfolie

Maak dit gerechtje af met:

  • handje sesamzaadjes
  • handvol korianderblaadjes, gescheurd
  • scheutje limoensap