Babi Pangang Spek

Babi Pangang Spek

Omschrijving

Nederland's lievelingsgerecht bij de afhaalchinees is toch wel echt babi pangang. Een leuke uitdaging om zelf eens thuis te maken dus. Door het spek krokant te bakken en dan pas door de saus te doen houd je een stevige bite. Een echte aanrader en stiekem ook nog eens verbazend makkelijk.  

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wrijf de speklapjes in met peper en zout en bak ze om en om in 10 minuten tot ze lekker krokant zijn. 
     
  2. Maak ondertussen de saus. Snipper de ui en knoflook, schil de gember en snijd in kleine blokjes. Fruit de knoflook en ui op laag vuur aan in een beetje olie. Voeg de gember, steranijs en komijn toe en fruit even mee. Voeg tomatenpuree en suiker toe en roer goed door, breng op smaak met peper en zout.
     
  3. Schenk dan de witte wijnazijn erbij met 50 ml water.
     
  4. Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuutjes door koken op een laag vuurtje. 
     
  5. Snijd ondertussen de witte kool in reepjes. Je kan ervoor kiezen om deze rauw te eten, lekker fris, of je bakt ze even kort in wat olie.  
     
  6. Roer een papje van de maïzena met 2 el water. Schenk bij de saus en breng weer aan de kook tot deze indikt. Snijd de speklapjes in reepjes en voeg ze toe aan de saus.  
     
  7. Schep de kool op een bord en leg de reepjes spek in saus erover. Serveer de rijst erbij.