Meta's Hemelse Bananencake (gluten, koemelk- en suikervrij)

Meta's Hemelse Bananencake (gluten, koemelk- en suikervrij)

Omschrijving

Zó smeuïg en smakelijk en dat zonder een gluut, drup koemelk of schep toegevoegde suikers. Deze serveer je voor een brede doelgroep en is zo op, wedden?

Tip: Je kunt een deel van de havermout ook vervangen door amandelmeel of (kokos)muesli.

Tip 2: Hoe rijper de bananen, hoe smeuïger je cake wordt. Een smeuïge cake moet alleen wel wat langer bakken.

Tip 3: Laat de rozijnen weg en vervang deze door 250 g blauwe (diepvries) bessen.

Tip 4: meng er nog 100 g geraspte kokos, 1 theel gemberpoeder en wat vanille-extract door; wordt ie nog rijker van smaak!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm van ca. 25 cm in met (kokos)olie en bekleed de bodem en de zijkanten met bakpapier.

  2. Doe de eieren, (flink)rijpe bananen, kaneel en het zout in een blender of keukenmachine met messen. Blend er een gladde massa van.

  3. Voeg de havermout en het bakpoeder toe en mix alles nogmaals, totdat alle havermoutvlokken fijn zijn. Het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn. Je mag nog kleine stukjes havermout zien.

  4. Roer tot slot de rozijnen* door het beslag. Doe dit niet met de blender; je wilt namelijk dat de rozijnen heel blijven.

    *Laat de rozijnen weg en vervang deze door ca. 250 g blauwe (diepvries) bessen.

  5. Schep het beslag in de vorm en bak in 45 tot 60 minuten gaar. Checken of de cake gaar is doe je met een satéprikker. Geen beslag aan de prikker? Gaar! Een smeuïge cake (rijpe bananen) bakt wat langer.

  6. Haal het blik uit de oven en til de bananencake uit de vorm. Laat afkoelen op een tooster.