Bananen-Chocolade Cake

Bananen-Chocolade Cake

Omschrijving

''Neem de tijd''.. Nou, zoveel tijd heb je niet nodig om deze cake te maken! 
Snel gemaakt, en sneller opgegeten dan dat je op wikipedia hebt opgezocht hoe Oersuiker gemaakt wordt. 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Vet een cakevorm van ongeveer 20 x 10 cm lichtjes in, en bedek de bodem met bakpapier.
  3. Schil de bananen, en prak deze samen met de oerzoet (Oersuiker) fijn tot een papje.
  4. Zeef het speltmeel, de baking soda en het zout in een kom,  en voeg hier de eieren, olijfolie en melk toe.
  5. Mix dit met de machine of met een garde tot een zacht cake deeg. Dit beslag mag best wat aan de dunne kant zijn.
  6. Spatel de chocolade en walnoten er door.
  7. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake 55 minuten, of tot een vleespen/breinaald die u in het midden steekt er schoon uit komt.
  8. Laat de cake eerst 5 minuten in de vorm. Haal na de 5 minuten uit de vorm, en laat de cake op een rooster verder afkoelen afkoelen.

De cake is beperkt houdbaar door de banaan. 2 tot 3 dagen moet lukken.