Bananencake Sandwiches

Bananencake Sandwiches

Omschrijving

Cake mee naar school? Het mag! Deze cake wordt namelijk lekker zoet door de combi banaan, honing en dadel. Door de pecannoten en de pindakaas maak je van deze cakesandwiches een lekkere eiwitboost, daarbij houdt de pindakaas de cake smeuïg; ideaal om mee te nemen dus!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
     
  2. Prak de bananen in een kom en voeg de eieren en de honing toe. Roer goed door tot er een homogene massa ontstaat. Voeg de koekkruiden en bakpoeder toe en roer nog even door. Doe dan de bloem en havervlokken erbij, roer tot alles goed gemengd is.
     
  3. Snijd de dadels in stukjes en voeg deze als laatste toe met de pecannoten. Roer ze door het beslag. Vet de cakevorm in met olie en bekleed met bakpapier. Schep het beslag erin en strijk glad. 
     
  4. Bak de cake in ongeveer 35 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat vijf minuten afkoelen in de vorm en laat hem dan helemaal afkoelen op een rek. 
     
  5. Snijd de cake in plakken en besmeer de helft met pindakaas. Leg de andere helft van de plakken erop en klaar zijn je cakesandwiches!