Myrthe's Basis Vega Balletjes

Myrthe's Basis Vega Balletjes

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Kook de linzen en rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.

  2. Pel de ui en knoflook. Snipper de ui heel fijn.

  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en uitgeperste teentjes knoflook glazig.

  4. Voeg de goed uitgelekte linzen, rijst, kaas, bouillonpoeder, zout, peper en het gebakken uimengsel samen in een kom. Prak door elkaar met een vork (maar maak er geen puree van). Proef en maak eventueel af op smaak met kruiden naar keuze.

  5. Kneed het ´gehakt´nog wat door en vorm er vervolgens balletjes van (±45 gram per stuk). Doe ze in een afsluitbare bak en zet weg in de koelkast (minimaal een uur, liever een hele nacht/dag voor de vorming van resistent zetmeel).

  6. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  7. Haal de balletjes uit de koelkast, bak ze kort krokant in een laagje kokosolie of ghee. Zet ze vervolgens 10-15 min in een voorverwarmde oven serveer bij de maaltijd met een lekker sausje.

  8. Deze balletjes kun je allerlei smaakjes meegeven. Voeg gehaktkruiden toe voor het ´oud hollandse´gevoel en serveer de balletjes dan met mosterd, voeg sereh, laos en gemberpoeder toe of Lambertus kruidenmix voor een meer Indische twist, serveer de balletjes dan met satésaus of voeg Italiaanse kruiden toe en serveer met een tomatensaus voor het Mediterane gevoel.