Basisrecept Basilicumpesto (vegan)

Basisrecept Basilicumpesto (vegan)

Omschrijving

Deze zomer komen ze met BOSSEN tegelijk van ’t land… Wat te doen met zo’n genereuze bundel bio basilicum?

Je eigen Pesto maken, natuurlijk!

Dit basisrecept is een soort 'best of' van vele bestaande pesto-recepten. Destilleer er vooral je eigen favoriet uit :-)  Vervang de noten bijvoorbeeld voor klassieker Parmezaan, of voor pijnboompitten. Of vervang de basilicum eens voor de helft door rucola, of verse spinazie.

Wat is jouw lekkerste home made pesto recept? Stuur 'm voor vrijdag 27 augustus naar suzanne@hofweb.nl, we kiezen de lekkerste (of meest bijzondere...) pesto, die wint een lekker Hofweb borrelplankje. Allerlei smakelijks voor náást je pesto :-)

Veel plezier ermee!

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in een blender, maar voeg de olie als laatste, langzaam gietend toe.
     
  2. Proef af en toe, en bepaal zo jouw favoriete structuur en dikte van je pesto.
     

Heb je een mooi eindresultaat? Of een leuke variatie?

Stuur jouw recept (met foto) op naar suzanne@hofweb.nl.

Eind augustus kiezen we de lekkerste/bijzonderste pesto, die wint een heerlijk borrelpakketje (voor bij je pesto...)