Bataat & Kikkererwtburger met Roerbak Spruitjes (vegan)

Bataat & Kikkererwtburger met Roerbak Spruitjes (vegan)

Omschrijving

Jaaa! Meer met spruitjes doen, dat is nou een langgekoesterde wens :-) Lekker roerbakken! Met deze kikkererwt-burgers van zoete aardappelpuree zet je een compleet gezond groentemenu op tafel. En nog vegan ook. De saus van plantaardige room met knoflook, sjalot en verse peterselie maakt je burgermenu helemaal af.

Tip: Als je de vegan burgertjes hebt gemaakt - zet ze dan een halfuur of liever nog, een uurtje, in de koelkast. Ze worden dan een stuk steviger en blijven goed heel in de pan.

Recept, koken en fotografie: Marie Sophie en Mees van Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Doe in een pannetje met zo veel water dat de blokjes net onder staan. Voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Kook in 15 minuten gaar. Giet het blik kikkererwten af en voeg de laatste vijf minuten toe aan de zoete aardappel.
     
  2. Giet af en laat iets uitstomen. Stamp tot een grove puree en meng met de bloem en de specerijen. Breng op smaak met zout en peper. Laat de puree helemaal afkoelen.
     
  3. Vorm acht burgertjes van de puree en haal ze door de paneermeel. Leg tot gebruik op een bord in de koelkast, afgedekt met folie.
     
  4. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Was de palmkool en snijd in reepjes. Hak de knoflook, peterselie en sjalot superfijn en meng door de plantaardige room.
     
  5. Roerbak de palmkool en spruiten in een wok met een scheut olie in 10 minuten gaar.
     
  6. Voeg op het laatste de kerrie toe en breng op smaak met zout en peper.
     
  7. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zoete aardappelburgers in 4 minuten per kant goudbruin en gaar.
     
  8. Serveer de burgertjes met de roergebakken groenten en de vegan knoflooksaus.