Paarse Bataat Rodekool Soep met Kruidenolie en Croutons (vegan)

Paarse Bataat Rodekool Soep met Kruidenolie en Croutons (vegan)

Omschrijving

Deze soep werd nog mooier van kleur dan ik hoopte. De rode kool en de paarse bataat zorgen voor een prachtige, purperen soep die ook nog eens een fijne, zoetige smaak heeft. Dankzij de pittige kruidenolie krijgt de soep een extra kick. Ook lekker met zure room of yoghurt op basis van kokos.

Bereidingswijze

  1. Schil de bataat en snijd in blokjes. Snijd ook de rode kool en ui in blokjes.

  2. Verhit wat olijfolie in een soeppan en bak hierin de bataat, rode kool en ui aan. Voeg de Ras el Hanout toe en bak 5 minuten mee. Voeg het citroensap toe en zoveel water toe dat de groenten onderstaan, bij mij was dat ongeveer 2 liter. Voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten koken.

  3. Snijd voor de croutons het brood in blokjes en meng met 2 el olijfolie. Rooster in 15 minuten krokant in de oven.

  4. Pluk de blaadjes van de peterselie en doe in een maatbeker. Snijd de groene peper en knoflook in stukjes en voeg samen met 1 theelepel koriander toe. Pers de limoen erboven uit en voeg de olijfolie toe, breng op smaak met wat zout en pureer met de staafmixer tot een pesto-achtige massa.

  5. Schep de soep in diepe borden en lepel er wat van de kruidenolie in. Serveer met de croutons.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart