Paarse Bataat Rodekool soep (vegan)

Paarse Bataat Rodekool soep (vegan)
Download pdf

Het recept

Deze soep werd nog mooier van kleur dan ik hoopte. De rode kool en de paarse bataat zorgen voor een prachtige, purperen soep die ook nog eens een fijne, zoetige smaak heeft. Dankzij de pittige kruidenolie krijgt de soep een extra kick. Ook lekker met kokosyoghurt.

Is de paarse bataat niet beschikbaar, dan kun je uiteraard ook de 'gewone' oranje bataat gebruiken... maar ja, die kleur hè :-)

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de bataat en snijd in blokjes. Snijd ook de rode kool en ui in blokjes.
     
  2. Verhit olie in een soeppan en bak hierin de bataat, rode kool en ui aan. Voeg de ras en hanout toe en bak 5 minuten mee. Voeg het citroensap toe en zoveel water toe dat de groenten onderstaan, bij mij was dat ongeveer 2 liter. Voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten koken.
     
  3. Snijd het brood in blokjes en meng met 2 el olijfolie. Rooster in 15 minuten krokant in de oven.
     
  4. Pluk de blaadjes van de peterselie en koriander en doe in een maatbeker. Snijd de groene peper en knoflook in stukjes en voeg toe. Pers de limoen erboven uit en voeg de olijfolie toe, breng op smaak met wat zout en pureer met de staafmixer tot een pesto-achtige massa.
     
  5. Schep de soep in diepe borden en lepel er wat van de kruidenolie in. Serveer met de croutons.

Ingrediënten

  • 500 g Paarse bataat (of oranje)
  • 1 Rode kool
  • 2 Rode uien
  • 2 blokjes Bouillon 
  • 1 flinke el Ras el hanout 
  • 1 el citroensap
  • 2 liter water
  • ½ bos Peterselie
  • 1 bakje Koriander (of half bosje als deze er is)
  • 1 Groene peper
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 Limoen 
  • 150 ml Olijfolie
  • ½ Brood naar keuze