

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de bataat en snij in blokjes en bak op bakpapier ca. 25 min in de oven. Leg ook de 2 paprika’s erbij.
Bereid de rijst volgens verpakking.
Haal de zwarte bonen uit blik en laat uitlekken in een zeef.
Snijd de twee gele uien in ringen.
Snijd de broccoli in grove, gelijke delen.
Fruit de gele uien in scheutje olijfolie en voeg de broccoli toe. Laat meebakken totdat deze half gaar is. Voeg tussendoor beetje water toe om aanbakken te voorkomen.
Voeg nu de kokosroom, currypasta, zoete sojasaus en nog wat water toe. Schep door en laat nog ca. 10 minuten zachtjes koken totdat broccoli gaar is.
Rasp ondertussen de winterwortel op een fijne rasp.
Haal de gare pompoenblokjes en puntpaprika’s uit de oven.
Prak de pompoenblokjes met de zwarte bonen, het gesnipperde rode uitje, een geperst teentje knoflook, havermout, eitjes, gedroogde kruiden en de fijn geraspte winterpeen met een stamppotstamper goed door elkaar en verdeel het mengsel over de bodem van een ovenschaal. Laat nog ca. 15 minuten op 200 graden bakken.
Ontvel ondertussen de gegrilde paprika, ontdoe van de zaadlijsten en snijd in stukjes.
Samenvoegen
Haal de ovenschaal uit de oven.
Verdeel de rijst over de de bataat-zwartebonenbodem.
Verdeel hierover heen de groente curry.
Garneer met de stukjes gegrilde paprika.
Klaar is je schotel!