Homemade BBQ saus

Homemade BBQ saus

Omschrijving

BBQ saus, gek was ik er vroeger op. Zeker met die stukjes erin, bite! Deze maak je lekker 'smoked' door de groentes eerst in de over zwart te grillen. Dat geeft een verrukkelijke, volle smaak aan de saus.

Recept goed voor 500 ml saus

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand.
     
  2. Wrijf de tomaten, paprika, rode peper en ui in met olie en leg in z’n geheel op een met bakpapier bekleedde bakplaat onder de grill. Laat 30 minuten zwartblakeren. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
     
  3. Verwijder de zwartgeblakerde schilletjes van de groenten, dit gaat door het roosteren heel makkelijk. 
     
  4. Snijd alle ingrediënten grof en doe ze in een pan met de helft van de azijn, de sojasaus en de mosterd. Kook 20 minuten door met de deksel op de pan. 
     
  5. Blend de saus met een staafmixer of in de blender tot een gladde saus. Voeg de rest van de azijn, de suiker en het citroensap toe. Kook 30 minuten in tot het een mooie, dikke saus is.
     
  6. Schenk de saus met een trechter in gesteriliseerde flesjes en laat afkoelen. Op een donkere, koele plaats kan je deze saus 12 maanden bewaren.