Beef fajita bowls

Beef fajita bowls

Omschrijving

Deze fajita is net even anders. Hier worden de wraps namelijk heerlijk krokant gebakken en de paprika dient als een kommetje voor het vlees en de groenten.
Zo ziet je bord er gelijk heel vrolijk uit. Mocht je niet zo’n fan zijn van entrecote, dan is deze prima te vervangen met kipfilet. En ook heerlijk bij dit gerecht is een goeie schaal guacamole of tomatensalsa, om er helemaal een fiesta van te maken.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Snijd de paprika’s door de helft en wrijf ze in met wat olijfolie. Snijd de uien in parten. Doe ze samen met de gele tomaatjes op een bakplaat en hussel om met de olijfolie en de Mexicaanse kruiden. Pers de knoflook en meng deze ook door het ui-tomaat mengsel. Rooster de paprika en groenten 20 minuten in de hete oven.
     
  3. Snijd de tortilla’s in puntjes en verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Pers de knoflook uit boven 4 el olijfolie en kwast de tortilla’s hier mee in. Bak ze na de groenten zo’n 5-10 minuten in de hete oven goudbruin en krokant.
     
  4. Dep de entrecote droog en wrijf in met de mexicaanse kruiden. Verhit een pan op het vuur en laat goed heet worden. Voeg olie toe en bak de entrecote in 5-7 minuten mooi rosé, keer halverwege. De tijd hangt af van de dikte van de entrecote. Laat de entrecote rusten en snijd vervolgens in reepjes.
     
  5. Leg op ieder bord een halve paprika en verdeel de groenten erover. Verdeel ook de reepjes entrecote erover. Hak de koriander fijn en bestrooi de paprika’s daarmee. Serveer met de zelfgemaakte tortillachips en de zure room.