Beef Wellingtons met Cranberrysaus

Beef Wellingtons met Cranberrysaus

Omschrijving

Deze Beef Wellingtons kan je makkelijk een paar dagen van tevoren maken, omdat je ze invriest en gelijk vanuit de vriezer in de oven doet. Een klassieker met Kerst!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

Bereiden van de Wellingtons

  1. Hak de champignons, sjalotten en knoflook in kleine blokjes, verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de groenten helemaal zacht en gaar, voeg de blaadjes van de de takjes tijm en rozemarijn toe. Bak tot al het vocht van de groenten verdampt is. Schud de groenten op een bord en laat afkoelen.
     
  2. Dep de biefstukken droog en wrijf aan beiden kanten in met peper en zout. Verhit een koekenpan en doe er een scheut olie in. Bak de biefstukken heel kort op hoog vuur aan zorg ook dat de zijkanten even aangeschroeid zijn. Laat afkoelen op een bord.
     
  3. Steek uit het bladerdeeg 8 rondjes die aan alle kanten 3 cm groter zijn dan de biefstuken (ik gebruikte hier een schaaltje voor) Leg steeds twee plakken rauwe ham op je snijplank, leg hierop een biefstuk en schep hierop een deel van het paddenstoelenmengsel. Pak de biefstuk in met de ham en leg op een plak bladerdeeg. Leg er nog een plakje bladerdeeg op en vouw de randjes om naar binnen. Druk aan met een vork.
     
  4. Vries de pasteitjes in tot gebruik.
     
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
     
  6. Haal de pasteitjes uit de vriezer en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven goudbruin en gaar. Check na 30 minuten de temperatuur van het vlees met een thermometer, de kern moet rond de 55 graden zijn, is het vlees nog niet op temperatuur, doe de pakketjes dan nog even terug. Laat de pakketjes uit de oven een paar minuten rusten.

Maak ondertussen de cranberrysaus

  1. Schenk de wijn in een pannetje en voeg de cranberries toe. Kook de cranberries tot ze knappen. Voeg de bouillon en de mosterd toe en roer goed. Laat inkoken tot de helft.
     
  2. Maak het geheel af met een klont boter. Schenk de jus in een mooie juskom en serveer bij de wellingtons.