Biet Wellington (vegan)

Biet Wellington (vegan)

Omschrijving

Een vegan showstopper op tafel zetten was nog nooit zo makkelijk! Het bladerdeeg is per rol te verkrijgen en de tricolore tapenade is een hele fijne smaakmaker.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Eventueel dag van tevoren. Kook de bieten in de schil in zijn geheel in ca drie kwartier gaar. Laat afkoelen en verwijder makkelijk met de hand de schil. 
     
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  3. Doe de tapenade met de walnoten en basilicum in een keukenmachine en maal tot een grove pasta.
     
  4. Rol het bladerdeeg uit. Halveer de koolbladen en leg ze overlappend op het midden van het bladerdeeg. Besmeer met de tapenade-pasta, maar houd 2 el achter. Snijd de bieten eventueel een beetje op maat en leg ze in een rij op het bladerdeeg. Misschien krijg je niet de hele 750 g erin, maar dat is niet erg. Rol het bladerdeeg op en zorg dat de naad naar onderen komt te liggen. Vouw ook de randjes om naar onderen. 
     
  5. Bestijk het bladerdeeg met de resterende tappenade-pasta.
     
  6. Bak de biet-wellington in 20-25 minuten goudbruin in de oven. 
     
  7. Maak ondertussen de saus. Snipper de ui en knoflook heel fijn. Verhit de olie in een steelpannetje en fruit de ui en knoflook kort aan. Voeg de bloem, dragon en anijszaad toe en verwarm al roerend drie minuten op laag vuur. De bloem moet uiteindelijk loskomen van de pan en een soort bal vormen. Breng op smaak met zout en peper, neem de pan van het vuur en voeg de witte wijn toe. Roer met een garde tot de bloem egaal is opgelost in de wijn. Voeg de havermelk toe en zet terug op het vuur. Laat de saus al roeren de indikken. 
     
  8. Verdeel de rucola over een schaal en leg de biet-wellington erop. Serveer met de warme saus.