Bietensalade met Quinoa

Bietensalade met Quinoa

Omschrijving

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
     
  2. Schil de bieten en snijd ze op de mandoline in plakjes.
     
  3. Verhit een droge koekenpan op het vuur en rooster hierin de karwijzaadjes tot ze beginnen te geuren. Maal grof in de vijzel en voeg zout en peper toe.
     
  4. Doe de kruiden met drie eetlepels grapefruitsap en de olie bij elkaar en roer tot een dressing.
     
  5. Snijd de partjes uit de grapefruit. Verdeel de quinoa over een bord, doe de biet, stukjes grapefruit en winterpostelein erop en verkruimel de feta erover. Schenk als laatste de dressing over de salade. Bestrooi eventueel met extra peper en zout.