Big in Japan Soep met Shii-take en Rammenas

Big in Japan Soep met Shii-take en Rammenas

Omschrijving

Hofweb goes Asian style! Deze Japanse soep was tijdens de fotoshoot dé grote verrassing. Een hele hartige en rijke bouillon met de bite van gebakken oesterzwammen en knapperige rammenas, samen met gepocheerde gehaktballetjes. Met alle Aziatische bekenden: Shoyu, Kombu, Gember, Shii take en Oesterzwammen. Rammenas, een radijsachtige, echt een Hollandse wintergroente trouwens - past perfect in deze soep. Daikon wordt ook vaak gekozen als groente in deze soep.

Tip: Wil je dit gerecht vleesloos eten? Vervang dan de gehaktballetjes voor gebakken tempeh. Door de kombu en gedroogde shii take wordt de bouillon zonder vlees ook lekker hartig.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Zet het water in een soeppan op het vuur. Snijd de knoflook en de gember in plakjes en doe in de pan met de gedroogde shii take, kombu en 3 eetlepels shoyu.
     
  2. Breng aan de kook en laat 20 minuten op laag vuur trekken.
     
  3. Schil ondertussen de rammenas en snijd met een dunschiller in lange slierten.
     
  4. Snijd de bosui in ringen en meng met twee eetlepels shoyu door het gehakt, maar houd wat bosui apart voor de garnering.
     
  5. Zeef de bouillon en vang deze op. Haal de gekookte shii takes uit de zeef, hak ze fijn en meng ze door het gehakt.
     
  6. Rol balletjes van het gehakt en kook ze in 5 minuten gaar in de bouillon.
     
  7. Bak de oesterzwammen in een koekenpan met een scheut olie en de laatste eetlepel shoyu. Breng op smaak met nog wat zwarte peper.
     
  8. Doe in elke kom een hand rauwe rammenas slierten, schep de bouillon met gehaktballetjes erover en verdeel de oesterzwammen erover. Garneer met de bosui.