Omschrijving
Onlangs was ik 'Grillen' bij familie in het Zwarte Woud. Alleen kennen ze daar geen Pindasaus. Hoogste tijd voor een introductie, want bij ons thuis smullen ze er altijd van.
Nu had ik een flinke pan gemaakt, maar op ging ie. En snel ook!
Heerlijk met Bimi uit de grillpan en rijst. Of als vegan toevoeging bij de BBQ.
Bereidingswijze
De Chrunchy Pindasaus
Ingrediënten
3 dikke eetlepels pindakaas crunchy
1 klein blikje kokosmelk 80%
7 eetlepels ketjap manis
1 (kleine) theel sambal badjak
2 cm geraspte verse gember
teentje geperste knoflook
Bereiden
Alle ingrediënten al roerend verwarmen in een steelpannetje en klaar is je saus. Te dik? Voeg wat water toe. Wat scherper? Voeg wat extra sambal toe. Wat zoeter en zouter? Voeg nog wat ketjap toe. Oftewel; tweak totdat het 'jouw saus' is.
De Bimi
Blancheer de bimi half gaar (dus kort)
Smeer de bimi eventueel in met gembersiroop en laat ze garen op de BBQ of in de grillpan.
Serveer de gegrilde bimi met een lekker laagje pindasaus en eventueel wat gecrushte pinda’s
Variatietip: Dit gerecht laat zich ook erg goed combineren met kipsaté stokjes en/of (gemarineerde) tofu van de BBQ.