Birgits Oosterse Spruitjes met Garam Masala

Birgits Oosterse Spruitjes met Garam Masala

Omschrijving

Birgit Albertsmeier uit Waalre maakte ons deze week blij met haar Oosterse Spruitjes met Garam Masala. "Ik wist niet dat spruitjes NIET lekker waren tot dat ik een keer ergens gekookte spruitjes kreeg." Ze had dus ook geen enkele aarzeling om dit bijzondere spruitjesrecept op tafel te zetten, toen haar schoonzus met jonge kinderen langskwam. Schoonzus twijfelde aan haar enthousiaste “We hebben Spruitjes!” maar de kinderen bevestigden: “Mam, we willen de spruitjes voorts altijd zo eten…”

Kortom: een terechte winnaar van de week! Geniet van je winkeltegoed, Birgit. Komende week: wat maak jij met Radicchio? Lees hier meer...

Bereidingswijze

  1. Fruit de gesnipperde ui in wat olijfolie
  2. De schoongemaakte spruitjes halveren (zodat de saus straks goed erin kan trekken) en meefruiten tot ze mooi doorschijnend groen worden.
  3. Voeg de champignons in blokjes toe en fruit deze mee.
  4. Voeg de Garam Masala en chilipoeder toe en bak nog even mee.
  5. Snufje oerzoet erbij (suiker kan ook, maar is net iets minder lekker), wat zout en peper.
  6. Voeg water en/of 100 ml slagroom toe en kook in tot de gewenste consistentie (Birgit: "Ik houd van boterzacht!").
  7. Prak gekookte aardappelen door deze Oosterse jus/saus.

Eet smakelijk!

Tip: Je kunt ook een knolvenkel in blokjes toevoegen (tegelijk met de champignons) voor de variatie.