Bladerdeegpakjes voor Pakjesavond

Bladerdeegpakjes voor Pakjesavond

Omschrijving

Het leuke aan pakjesavond is dat je aan de buitenkant van de cadeautjes niet kan zien wat erin zit. En dat is met deze pakjes net zo. Met deze drie verschillende vullingen is er voor ieder wat wils, maar wees ook niet bang om te variëren of er zelf iets creatiefs van te maken. Het kost wel even wat tijd om de vulling hapklaar als een cadeautje in te pakken, maar het is dan wel heel leuk om te zien. Wil je hier minder werk aan hebben? Maak dan grotere pakketjes die je in repen snijd.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Meng voor het saucijzenmengsel het gehakt met de kruiden, het paneermeel, het ei en breng op smaak met peper en zout.
     
  2. Snipper voor de pizzavulling de rode ui en rasp de winterwortel en kaas op een grove rasp. Meng met de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden en breng op smaak met zout en peper.
     
  3. Hak voor de veganvulling de champignons fijn met de knoflook en de sjalot. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons met de knoflook en sjalot goudbruin. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Hak de hazelnoten grof en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout en de herbes de province. Laat iets afkoelen.
     
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  5. Rol het bladerdeeg van de rol en snijd van de korte kant een aantal repen voor de decoratie. Snijd de rest van het deeg in vierkante stukjes van ongeveer 5 bij 5 cm. Leg steeds een eetelepel vulling op een vierkantje en leg daar een tweede vierkant bovenop. Druk de randen aan met een vork en versier de pakjes met bladerdeeglintjes, strikjes en roosjes.
     
  6. Bak de pakjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat in 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Ben je niet veganistisch? Dan kan je ervoor kiezen om de pakketjes voor het bakken in de kwasten met wat losgeklopt ei.