Blauwe bessen & Lavendel Jam

Blauwe bessen & Lavendel Jam

Omschrijving

Zomers is er volop fruit van onze 'eigen' telers beschikbaar en daar moeten we gebruik van maken. Niet alleen door het direct van de boom te eten, maar alle heerlijkheden van de zomer kun je heel goed bewaren door middel van verschillende inmaaktechnieken. Bijvoorbeeld door het maken van jam. Zo heb je de lekkerste blauwe bessen van het jaar, maar dan het hele jaar door.

Deze jam maakte ik met behulp van agar agar en agavesiroop en voor een extra twist deed ik er gedroogde lavendel bij. Zo maak je een hele mooie, stevige en smaakvolle jam met een uniek karakter!

Bereidingswijze

  1. Doe de blauwe bessen met het water, de lavendel en de agavesiroop in een pan en kook tot de bessen kapot zijn. Voeg de agaranta toe en kook in ongeveer een uur op een zacht kokend vuurtje tot een mooie dikke consistentie.

  2. Doe de jam in gesteriliseerde potten, draai de deksel erop en laat op de kop afkoelen.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David