(Bloed)sinaasappel-Rozemarijn Siroop

(Bloed)sinaasappel-Rozemarijn Siroop

Omschrijving

Voor als het weer eens een keertje warm is in Nederland: Zelfgemaakte limonadesiroop! Vrijwel van elk soort fruit mogelijk, maar deze keer maken wij de siroop met Bloedsinaasappels. 
De fris zoet-zure combinatie is mega dorstlessend, én je kunt ook nog eens zelf bepalen hoeveel suiker (en wat voor) erin gaat!

Receptuur: WAUW! Factory
Fotografie: WAUW! Factory

Bereidingswijze

  1. Rasp de schil van de (bloed)sinaasappelen en pers ze uit.
  2. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en kneus ze met de achterkant van een mes.
  3. Doe het (bloed)sinaasappelsap, de schil en de rozemarijn in een pan met het water en de suiker. Roer goed.
  4. Breng het geheel aan de kook en laat koken tot het voor de helft is ingekookt.
  5. Draai het vuur uit, laat afkoelen en laat de siroop één nacht trekken in de koelkast.
  6. Zeef de siroop door een schone, natgemaakte theedoek en schenk in een fles.
  7. Leng aan met 3 delen water voor de perfecte limonade.