Omschrijving
Dit is een heerlijk gekruide en romige allemansvriend uit de oven, waarbij de lekker vers van de boer combineert met makkelijke verse gnocchi's uit ons koelvers assortiment.
Dit is een heerlijk gekruide en romige allemansvriend uit de oven, waarbij de lekker vers van de boer combineert met makkelijke verse gnocchi's uit ons koelvers assortiment.
Verwarm de oven voor op 200 ⁰C.
Hak de bloemkool en pompoen in hapklare stukken. Blanceer ze een paar minuten en laat ze goed uitlekken.
Kook de gnocchi 2 minuten voor.
Maak een roux: Rasp de cheddar grof. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Roer dit met een garde door elkaar tot er geen klontjes meer zijn en laat dit op laag vuur een paar minuten pruttelen, blijf regelmatig roeren. Voeg dan beetje voor beetje de melk toe terwijl je met de garde blijft roeren. Voeg als laatste de nootmuskaat, tijm, zout en de cheddar toe. Roer tot de kaas is gesmolten.
Doe de groenten in een grote kom en giet de saus eroverheen. Meng alles door elkaar en doe daarna alles in een grote ovenschaal. Verdeel de gnocchi over de bovenkant en rasp daaroverheen de boerenkaas grof.
Schuif de ovenschaal in de oven en bak in ongeveer 30 minuten goudbruin.